Duurzaamheid

Op onze 2 ha. groene locatie van B&B en Wellness De Waalhoeve vinden wij het belangrijk om een zo’n groot mogelijke bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

Op ons erf leven veel dieren o.a Diverse Vogelsoorten vanwege de vele nestkastjes, een Erfwijzer voor de Steenuil, een 100mtr bijenhaag incl. bijenkastjes, 22 fruitbomen (nov ’20) aangeplant en 16 knotwilgen én een eigen moestuin vol met bloemen en kruiden met veel vlinders, bijen, hommels enz., 200 m2 bos vol met egels, buizerd, uil en andere dieren. Vanwege de vele dieren die hier op het terrein leven willen we een zo’n groen mogelijk terrein creëren waar agressieve onkruidbestrijding niet voor komt. Hierdoor zal je als gast in het hoogseizoen vast wel eens wat onkruid tegenkomen omdat we milde en natuurvriendelijke producten gebruiken waardoor er wel eens wat blijft staan maar daar zijn de diertjes weer blij mee! Ook in het naseizoen laten we onze uitgebloeide bloemen en bladeren zo lang mogelijk staan vanwege de egels die hier hun schuilplaats vinden tegen de roofvogels want die hebben we hier ook vliegen in het prachtige buitengebied van Doesburg en Angerlo!

Wist u ook dat……

  • Onze Privé Wellness volledig draait op 32 zonnepanelen zodat de Himalaya Zoutsteen Sauna, de Infrarood Sauna, de jacuzzi en het Turkse stoombad zo milieu vriendelijk worden warm gestookt. Ook de Luxe Gastenkamer en alle Electra in de Boerderij worden door nóg eens 32 extra Zonnepanelen voorzien van Zonne-energie. In totaal draait de B&B en Wellness De Waalhoeve op 64 Zonnepanelen!
  • Op de gastenkamer en in de Wellness gebruiken we natuurlijke haar- en doucheprodukten in speciaal afbreekbare en gerecycled matriaal waar geen gebruik van Parabenen en andere schadelijke ingrediënten voor mens en milieu in zitten. Ook maken we gebruik van Biologisch afbreekbare washandjes en natuurlijke slibs voor je handen te wassen met de heerlijke geur van Kokos!
  • We zijn gecertificeerd om briketten uit paardenmest te maken. Hiermee verminder je de mesthoop en kan je de haard laten draaien op deze milieuvriendelijke briketten.
  • We gebruiken zo min mogelijk plastic. Geen plastic rietjes bij de Smoothies, Geen plastic in de ontbijt produkten maar in navulbare glazen potjes, Ontbijt vers van de Liemerse Boerderijen waardoor veel minder afval,
  • Wij vragen u uw eigen slippers mee te nemen voor de Wellness. Hierdoor verkleinen we de afvalberg aanzienlijk!
  • Een gastenkamer verbruikt gemiddeld 220 liter water! Op Onze Luxe Gastenkamer wordt u een keuze aangeboden om handdoeken meer dan 1x te gebruiken, hierdoor allen al kunt u een enorme bijdrage leveren aan het waterverbruik.
  • In de Massagesalon werken we met 100% zuivere essentiële oliën en zijn de overige produkten op planten en kruiden basis. Deze worden op speciale boerderijen geteeld waar gelet wordt op een goed Seed to Seal proces waardoor je het beste van de natuur in handen krijgt en de lokale bevolking eerlijk werk, goed loon en een proces met milieubewuste keuzes.
  • We hebben zoveel mogelijk onze lampen vervangen voor LED verlichting en hebben we de verlichting draaien op beweging sensoren, zo is het licht alleen aan als u er loopt én hoeft u niet naar lichtknopjes te zoeken.
  • Laadpaal voor electrische auto’s en fietsen, doen we zoveel mogelijk aan afvalscheiding waar de scholen weer enorm blij mee zijn (karton ophaalpunt).
  • Ons ontbijt komt voor een groot deel vers van de Liemerse boerderijen zonder verpakkingsmateriaal. Mooie, verse producten zonder toevoegingen van o.a. suikers enz. Daarbij serveren we bv Thee van Peeze, zij zorgen ervoor dat de plukkers goed betaald krijgen en een heel dorp naar school kan. In elk zakje zit een mooi verhaaltje van de plukkers.

Zo blijven we ontwikkelen en proberen elke keer onze bijdrage weer groter te maken, wij hopen u ook!