Gezondheid en Voeding

Iedereen wilt gezond oud worden maar welke invloed speelt onze voeding hierin? Meer dan we stil bij staan.

Onze cellen groeien en bloeien van mineralen, gezonde vetten en eiwitten. Geef je deze voeding in de ochtend met bv een roerbak ei en lekkere roerbakgroente erdoor dan kan je lichaam zonder hongergevoel door naar de lunch. Je hebt je cellen voeding gegeven en geen vulling.

Door onze westerse manier van eten, lees alle pakjes en zakjes in de supermarkten, raken we steeds meer verzuurd en dat geeft in de loop van de tijd diverse lichamelijke en zelfs geestelijke klachten. Wat kan je hieraan doen?

1) Test je PH-waardes. Dit is een makkelijke test (in onze webshop bv aan te schaffen) en geeft je snel inzicht in de zuurtegraad van je lichaam. 7 is ideaal maar dat redden we meestal niet. Helaas zitten de meeste mensen rond de 5 en sommige zelfs nog lager. Dit gaat lange tijd zonder klachten maar zie het als een plantje die achter een bureau groeit, het is er wel maar je ziet het pas als hij boven het bureau uitkomt oftewel je kan geen klachten hebben maar de laaggradige ontstekingen groeien wel en geven pas reactie als je klachten ervaart.

2) Stop met pakjes en zakjes en kook met gezonde mineralen, vetten en eiwitten. Jij blij, je cellen blij. Als je lever namelijk overbelast raakt dan kan hij het zuiveren van je afvalstoffen niet meer aan. Hierdoor kiepert die je overige afvalstoffen zó je vetcellen in. Je kan dan nog zo fijn bezig zijn met allerlei afvalmethodes maar je valt voor geen meter af. Werk aan de winkel dus om eerst je waardes goed te krijgen.

3) Niet iedereen heeft tijd of zin om volledig gezond te koken met verse producten. Ook zit in ons eten niet meer alle mineralen en vitaminen zoals dat vroeger zat. Door het commerciële systeem kunnen de plantjes niet meer groeien op hun eigen tempo en worden ze gemanipuleerd om snel groot te worden. Ook staan sommigen niet meer in de volle grond of onder zonlicht. Hierdoor is er dus behoorlijk te kort aan mineralen en vitamines in onze fruit en groentes. Om dit aan te vullen verkopen wij, in de salon en op onze online webshop, goede volwaardige voedingssupplementen die uw tekorten op een gezonde wijze aanvullen. Op onze Facebook pagina van massagesalon PraktijkRelax4You hebben we diverse blogs staan die u op weg helpen naar een gezond eetpatroon. Ook bij een massage krijgt u gratis persoonlijk advies om uw klachten te verhelpen.