Omgeving en Uitjes

B&B de Waalhoeve ligt in de streek De Liemers dichtbij ( 3km) de hanzestad Doesburg die in De Achterhoek ligt. Op fiets afstand (5,5 km) via het Pontje bij Lathum of over de Doesburgse brug komt u op de Veluwe zoom. Voor Natuur en cultuurliefhebbers een heerlijke plek om te wandelen, fietsen en genieten.

Met Liemerstrots (stichting ter bevordering van het streekprodukt) hebben we een prachtige fietskaart ontwikkelt die u langs de mooie Boerderijen brengt met hun streekprodukten. Deze kunt u hier downloaden (en via de kaartlegenda aanvinken wat u wel en niet wilt zien) of kijk op de Liemerstrots website.

In de directe omgeving kunt u genieten van mooie klompenpaden. Het Baborgapad in Babberich. Deze start bij Restaurant ’t Centrum Reijmer en heeft een lengte van 11 km. Leuk detail, er gaat een stukje door Duitsland! Het Rijnstrangenpad in oud-zevenaar. Deze start bij Restaurant Thoen en Thans en heeft een lengte van 14 km. Het Bevermeersepad in Angerlo. Deze start voor onze Boerderij B&B en Wellness De Waalhoeve en heeft een lengte van 10 km.

Sinds 2019 heeft Doesburg een Vispassage geopend,  op 2 km van onze locatie. Deze is bijzonder vanwege het hoogte verschil van wel 5 mtr. Deze passage zorgt ervoor dat de vissen ongehinderd kunnen doorzwemmen van de Gelderse Ijssel naar de oude Ijssel en tot ver in duitsland kunnen zwemmen. Dit is belangrijk voor hun paaigebied om zich te kunnen voortplanten. Een unieke inkijk kunt u bovengrond krijgen en ondergronds met de gids bewonderen.

Wist u dat we in Zevenaar ( 7 km) in voorjaar 2022 een prachtige luxe Fashion Outlet krijgen? Met maar liefst 17.600m2 luxe fashion shops en 364 dagen waarvan 52 zondagen per jaar geopend! Dus ook voor de liefhebbers van shoppen zijn wij een mooie overnachtings locatie waar je na het winkelen heerlijk in onze wellness of massagesalon kunt bijkomen.

Voor uitjes in de streek de Liemers klik hier 

Voor uitjes in en om Doesburg Klik hier.

Voor de fiets routes in de regio Klik hier

Voor onze heerlijke streekprodukten Klik hier.